Στα καταστήματα μας (Dicalvo Underwear) συνεργαζόμαστε με τα μεγαλύτερα brands στο χώρο του σουτιέν, έχουμε εξειδίκευση στο μεγάλο στήθος και σας παρέχουμε την βοήθεια με το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό μας ώστε να βρείτε το κατάλληλο μέγεθος με την σωστή εφαρμογή.
Το σουτιέν είναι ένα βασικό προϊόν για την γυναίκα. Πάντα να δοκιμάζετε τα σουτιέν πριν τα αγοράσετε. Και θυμηθείτε ότι τα σουτιέν που δεν εφαρμόζουν όπως πρέπει μπορούν να σας προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα.
Σύμφωνα με έρευνες μεγάλων εταιρειών  7 στις 10 γυναίκες φοράει λάθος μέγεθος σουτιέν.  Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να γνωρίσουμε τον τρόπο που μπορούμε εύκολα να διαπιστώσουμε αν ένα σουτιέν μας ταιριάζει ακριβώς.
Το μέγεθος του στήθους σας δεν θα είναι πάντα το ίδιο.
Μην ξεχνάμε πως η ελαστικότητα και το σχήμα του στήθους αλλάζει αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ζωής εξαιτίας πολλών παραγόντων όπως η αυξομείωση του βάρους, μια εγκυμοσύνη και η ηλικία.
Το "σουτιέν" είναι γαλλική λέξη και σημαίνει "υποστήριγμα".
ΕΦΑΡΜΟΓΗ
A.    CUPS
Για να βάλεις το σουτιέν σου, σκύψε ελαφρώς μπροστά, εφάρμοσε το σουτιέν σου και κούμπωσέ το. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι το στήθος σου είναι ολόκληρο μέσα στη cup του σουτιέν.  Ολόκληρο το στήθος θα πρέπει να ταιριάζει τέλεια χωρίς να προεξέχει σάρκα πάνω από τα cups.
 

Β.ΜΠΑΝΕΛΕΣ
1.     Οι μπανέλες του σουτιέν θα πρέπει να είναι επίπεδες κατά το σώμα  και να εφαρμόζουν ακριβώς στο περίγραμμα του στήθους. Το κεντρικό μπροστινό σημείο του σουτιέν θα πρέπει να στέκεται επίπεδο κατά το σώμα


Γ. ΠΛΑΤΗ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Πρόσεξε ώστε το σουτιέν σου να μην είναι ούτε πολύ χαλαρό ούτε πολύ σφιχτό. Ο ιμάντας κάτω από το σουτιέν πρέπει να είναι εφαρμοστός αλλά άνετος Θα πρέπει να χωράει με ευκολία ένα δάχτυλο κάτω από το λάστιχο.  Βεβαιωθείτε πως η πλάτη του σουτιέν είναι στην ίδια ευθεία με το μπροστινό του σουτιέν και δεμένη στην πιο χαλαρή θέση.

Δ. Οι τιράντες θα πρέπει να ρυθμίζονται κατά τρόπο που να νιώθετε πως το στήθος σας υποστηρίζεται στη φυσική του θέση. Προσπάθησε πρώτα να σφίξεις τη πλάτη, μετά να ρυθμίσεις την τιράντα.
Αν έχετε μεγάλο στήθος, το ύφασμα του σουτιέν και οι τιράντες μπορεί να πιέζουν πολύ το δέρμα σας. Να επιλέγετε πάντα τιράντες που να είναι αρκετά φαρδιές έτσι ώστε να μην σας ενοχλούν και να στηρίζουν το σχήμα και το βάρος του στήθους.

-Tip - Αν η cup είναι πολύ μικρή, κατέβα ένα μέγεθος πλάτης και ανέβα ένα μέγεθος cup και το αντίθετο. Για παράδειγμα αν η cup του 75B είναι πολύ μικρή, δοκίμασε το 70C.

ΜΕΓΕΘΗ
Πώς θα βρεις το σωστό νούμερο σουτιέν
 

Το νούμερο του σουτιέν αποτελείται από δύο ψηφία. Από το μέγεθος του στήθους που ονομάζεται cup και από το μέγεθος του θώρακα ή πλάτης:
•    Το μέγεθος του θώρακα μετριέται με αριθμούς 70,75,80, 85, 90, 95, 100
•    Το CUP μετριέται με γράμματα A, B,C,D,E,F,G,H.
Πώς μπορείς να βρεις το μέγεθος του θώρακα;
Μετρώντας την περιφέρεια ακριβώς κάτω από το στήθος. Το αποτέλεσμα που θα βγάλεις στρογγυλοποιημένο (π.χ. αν είναι 69 το στρογγυλοποιείς στο 70) είναι το μέγεθος πλάτης.
Shape Extra Tip: Ανάλογα με την εταιρία, και τον τύπο του στηθόδεσμου μπορεί να παρουσιάζονται διαφοροποιήσεις στο νούμερο του σουτιέν που σου ταιριάζει. γι’ αυτό πειραματίσου και με “γειτονικά” νούμερα αν νιώσεις ότι ένα σουτιέν σε σφίγγει ή είναι πολύ χαλαρό.
Μετρώντας με τον ίδιο τρόπο το στήθος αφαιρείς το αποτέλεσμα της πλάτης από το αποτέλεσμα του στήθους και βρίσκεις την Cup σύμφωνα με τον πίνακα στον οδηγό μεγεθών.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Περιφέρεια στήθους
Η περιφέρεια κάτω από το στήθος προσδίδει το 80% της στήριξης, που μας παρέχει ένα σουτιέν. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να τσεκάρεις πώς το νιώθεις όταν είναι χαλαρά κουμπωμένο, δεδομένου ότι πρέπει να είναι σταθερό και άνετο.

Πλάτη
Το πίσω μέρος του σουτιέν πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένο με το μπροστά, όταν είναι χαλαρά κουμπωμένο. Όταν η ελαστικότητα του σουτιέν είναι μεγαλύτερη, τότε πρέπει να το κουμπώνεις πιο σφιχτά.

Το ύψος της cup
Βεβαιώσου ότι οι cups δεν ανεβαίνουν ψηλά. Αυτό μπορεί αν δημιουργήσει δυσφορία ή ενόχληση.

Άδεια cup
Σε καμία δεν αρέσει να φαίνονται άδειες οι cups Το στήθος πρέπει να γεμίζει τις cups, χωρίς να αφήνει κενά ή να ξεχειλίζει.

Μπανέλα
Βεβαιώσου ότι η μπανέλα είναι στη σωστή θέση! Θα πρέπει αν στέκεται επίπεδη κάτω και να αγκαλιάζει το στήθος. Η μπανέλα και τα δεσίματα πρέπει να είναι επίπεδα και να σμιλεύουν διακριτικά το μπούστο.
Το κεντρικό σημείο του σουτιέν (μεταξύ των 2 cups) πρέπει να ακουμπάει απαλά στο στέρνο. Έτσι θα βεβαιωθείς ότι το σουτιέν σου προσδίδει σιγουριά και στήριξη και τέλος, προσάρμοσε σωστά τις τιράντες. Πρέπει να τις νιώθεις άνετες. Αν σου πέφτουν από τους ώμους, είτε θέλουν να τις μικρύνεις είτε μπορεί το σουτιέν να σου είναι μεγάλο. Αν σου αφήνουν σημάδια και σε σφίγγουν, τότε μπορεί απλά να σου είναι μικρό.







Μαρολαχάκης Βασίλης – Dicalvo Underwear